Dit zijn dé 6 merchandise trends in 2020

Ook merchandise producten zijn onderhevig aan trends. Benieuwd wat 2020 brengt op het gebied van merchandise? Lees verder en doe inspiratie op!

Bepaalde ontwikkelingen zijn zelfs in de merchandise niet te negeren. Zo waren glow-in-the-dark producten en powerbanks voorbeelden van de belangrijkste merchandise trends in 2019. In 2020 draait merchandise onder andere meer om milieubewust consumeren, individualisering en relevantie.

#1 Don’t be mean, go green!

Dit is misschien wel de belangrijkste merchandise trend. Want in 2019 konden we er niet omheen en ook 2020 staat in het teken van duurzaam en milieubewust zijn. We worden er misschien ‘mee doodgegooid’, maar het levert uiteindelijk wel gave, unieke merchandise producten op. Denk bijvoorbeeld aan houten medailles. Deze medailles zijn gemaakt van reststukken hout uit de industrie of uit snoeiwerkzaamheden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er meer bomen gekapt worden door deze merchandise. En het mooie is dat er veel varianten zijn op dit product. Laat bijvoorbeeld houten schijven graveren met jouw (bedrijfs)logo of ander ontwerp en geef ze weg als onderzetters!

Voorbeeld houten medailles

#2 Het moet wel matchen

Matching merchandise producten zoals zorgvuldig afgestemde cadeausets en goodiebags worden gezien als waardevol. Denk aan producten met je logo of merchandise met een specifiek thema. Maak hier een pakket van en geef het aan je relaties. Zij zijn hier gegarandeerd blij mee, want wie houdt er nu niet van unboxing?

#3 Bureauaccessoires zijn hot!

Jazeker, bureauaccessoires zijn terug van weggeweest. Deze merchandise producten zijn niet zó 2010 maar echt zó 2020. Vergeet even de geheugensticks en powerbanks, maar ga voor de simpele bureauaccessoires die hun comeback maken. Je wilt toch zorgen dat de merchandise met jouw logo effectief en zichtbaar is? Ga dan voor telefoonhouders, pennenbakjes, pennen, muismatten, notitieblokken, memoblaadjes of zelfs handige lunchboxen. Maar ook draadloze opladers zijn natuurlijk ontzettend handig!

En vooral matching bureauartikelen zijn de trend, wat natuurlijk perfect aansluit bij #2! Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Toppoint relatiegeschenken die wij in ons assortiment hebben, zoals in de volgende foto is te zien.

Voorbeeld bureauaccessoires

#4 Merchandise voor het individu

Merchandise producten moeten dit jaar een verlengstuk zijn van iemands persoonlijkheid. Denk hierbij aan emblemen waarmee je de kleding, schoenen en andere accessoires helemaal kunt stijlen naar jouw smaak. Een perfect voorbeeld hiervan zijn de emblemen die wij hebben geleverd voor de Uggs schoenen. Hiermee zijn de Uggs voor de gebruiker helemaal te personaliseren naar zijn of haar eigen smaak.

 “Express yourself” - Madonna

#5 Multifunctionele gadgets

Wie houdt er nou niet van leuke gadgets? Wij in ieder geval wel. Een vijfde belangrijke merchandise producten trend dit jaar zijn de gadgets die multifunctioneel zijn en daarmee ook veel duurzamer. Minimalisme, consuminderen, Marie Kondo’en.. dit zijn woorden die je vorig jaar al vaak voorbij hoorde komen, maar deze trend zet zich stevig door in 2020. Denk hierbij aan pennen met een pointer of sleutelhangers met een bieropener/zaklamp.

Maar waarom zijn multifunctionele gadgets veel duurzamer? Deze merchandise producten helpen overdaad, verspilling en overbodige rommel te minimaliseren omdat ze op verschillende wijzen te gebruiken zijn. Ze worden door hun dubbele (of drie-, vierdubbele) nut vaker gebruikt. Daardoor worden ze ook sneller bewaard en dat is natuurlijk wat jij wilt voor jouw merchandise producten. Jouw offline zichtbaarheid wordt vergroot door het grote bereik en langere levensduur van de merchandise producten.

#6 Giveaways waar je wat aan hebt

Giveaways zijn erg populair voor bedrijven en evenementen om weg te geven. Jammer genoeg worden veel van die giveaways uiteindelijk weggegooid of niet gebruikt door de ontvanger, omdat de relevantie ontbreekt. Geef daarom merchandise producten weg waar de klant of ontvanger daadwerkelijk iets aan heeft.

Heb je bijvoorbeeld een beurs buiten in de zomer of een zomers buitenevenement? Ga dan niet direct voor het standaard drinkflesje. Kies juist voor een kleine giveaway tas met bijvoorbeeld een petje, zonnebril en zonnebrand. Merchandise nodig voor jouw sportevenement of buiten activiteit? Geef de deelnemers dan allemaal een zweetbandje, een handige bidon of zelfs een sporttas cadeau. Of kies voor een luxueuzer merchandise product zoals een eenvoudige stappenteller of een sportarmband voor hun mobiele telefoon. Bij een herfst- of winterachtig evenement kun je bijvoorbeeld weer kiezen voor een ijskrabber, muts of paraplu.

Alle 6 de merchandise trends op een rijtje

Ben je op zoek naar merchandise producten die helemaal in 2020 thuishoren?

De merchandise producten behandelt in deze blog zijn bij ons te bestellen, geheel met jouw eigen ontwerp of logo. Maar ons assortiment is eigenlijk nog veel groter. Neem daarom direct contact met ons op om een bestelling te doen of om meer informatie te krijgen over onze merchandise producten.


Offerte aanvragen

of bel +31(0)6 547 153 71


Referenties

Studio Piraat
Ook aan de Haagse Studio Piraat hebben we in zeer korte tijd levering van een klein aantal speldjes in een mooie geschenkverpakking weten te...