Embleem maken

Wil jij een embleem maken? Dan ben je hier op de juiste plek. Voordat wij jouw embleem maken is het belangrijk dat je een ontwerp hebt van jouw embleem. Dan is het namelijk mogelijk voor ons om jou een werktekening en prijsopgave toe te sturen, gratis en vrijblijvend. Een uniek embleem begint bij een uniek ontwerp. Maar hoe ontstaat het ontwerpproces nu eigenlijk? Simpelweg gezegd heb je bij ons 3 opties waarmee we een ontwerp van jouw embleem maken. Lees snel verder!

Optie 1: compleet ontwerp aanleveren

De eerste optie is erg simpel, want jij levert namelijk het ontwerp aan. Met jouw grafische design skills (of van jouw collega/vriend/bekende) is jouw ontwerp klaar om te gaan. Wij zullen dan alleen alles gaan ‘finetunen’ en vervolgens een werktekening van jouw embleem maken. De werktekening wordt ter goedkeuring naar jou verstuurd. Ben jij het er helemaal mee eens? Dan plaatsen wij de bestelling en gaan wij jouw unieke embleem maken.

Optie 2: schets aanleveren

Ben je minder handig met de computer maar wel handig met je handen? Dan kun je er voor kiezen om een schets van jouw embleem te maken. Maak hier een zo duidelijk mogelijke foto van of scan het in en verstuur het vervolgens naar verkoop@pro-merchandise.nl of voeg hem toe bij het aanvraagformulier. Wij zullen de schets van jouw embleem verder uitwerken. Vervolgens gaan wij een digitale werktekening van jouw embleem maken, die ter goedkeuring naar jou verstuurd wordt. Allemaal geheel vrijblijvend. Je hebt pas een bestelling geplaatst wanneer jij de werktekening van jouw embleem hebt goedgekeurd. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een schets en de werktekening van een embleem.

Voorbeeld van ontwerp van embleem maken

Optie 3: het ontwerp van het embleem maken wij

Heb jij moeite om een design of schets van jouw embleem te maken? Ga dan voor optie 3. Hierbij gaan wij het ontwerp van het embleem maken van A tot Z. Hierbij is het wel belangrijk dat wij weten wat jij in jouw embleem terug wilt zien. Het ontwerp van het embleem maken wij dan op basis van steekwoorden, losse afbeeldingen, logo’s, foto’s en gewenst kleurgebruik. Dan gaan wij voor jou aan de slag! Je krijg een voorstel schets of direct een voorsteltekening aangeleverd. Vervolgens geef jij aan of deze is goedgekeurd of dat je sommige dingen toch iets anders wilt hebben. Pas wanneer jij de werktekening hebt goedgekeurd is jouw bestelling geplaatst. Bij het ontwerpen van jouw embleem zit jij dus nergens aan vast!

Op speciaal verzoek: fotosample van het embleem maken

Alleen op speciaal verzoek is het soms mogelijk voor ons om een sample van het embleem te maken. Hierbij gaan wij een eerste versie van het embleem maken. Vervolgens sturen wij jou een foto, zodat jij kunt zien hoe het embleem eruit komt te zien. Wil je hier graag gebruik van maken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voorbeeld geborduurd embleem maken

Embleem maken: de juiste techniek kiezen voor jouw ontwerp

Jij wilt van jouw ontwerp een embleem maken. Dan is het afhankelijk van het ontwerp welk type embleem het beste bij jou past. Hier lees je de verschillende technieken waarmee wij een embleem maken. Welk embleem past het beste bij jou?

Geborduurde emblemen

Geborduurde emblemen zien er over het algemeen stoer uit door de robuuste uitstraling. Deze heeft het embleem te danken aan de techniek waarbij er op een stevig stuk stof wordt geborduurd. Kleurverlopen en schaduweffecten zijn niet mogelijk. Daarnaast zijn té gedetailleerde ontwerpen en kleine details niet mogelijk of niet goed zichtbaar.

Geweven emblemen

Geweven emblemen hebben een fijne structuur, doordat er niet op een stuk stof wordt geborduurd. In plaats daarvan worden verschillende dunne garen met elkaar verweven tot een embleem. Door de dunne garen kunnen wij jouw embleem maken met mooie details. Kleurverlopen en schaduweffecten zijn echter niet mogelijk.

Verschil tussen geborduurde en geweven emblemen: geborduurde emblemen zijn grover dan geweven emblemen en kunnen daarom niet zo gedetailleerd worden gemaakt. Een geweven embleem maken kan dus met meer details in jouw ontwerp.

Bedrukte emblemen

Bedrukte emblemen, de naam zegt het al. Hierbij wordt jouw ontwerp op een stuk stof gedrukt, waardoor álle soorten ontwerpen mogelijk zijn inclusief kleurverlopen en schaduweffecten. Wil jij dus van jouw gedetailleerde ontwerp een embleem maken? Kies dan voor dit type.

PVC emblemen

PVC emblemen zijn gemaakt van rubber. Er wordt een mal gemaakt waarin het rubber wordt gegoten. Er zijn geen kleurverlopen en schaduweffecten mogelijk, maar dit type embleem heeft wel een gaaf 3D-effect.

Badstof en vilten emblemen

Badstof of vilten emblemen worden ook wel chenille of varsity patches genoemd. Dit embleem voelt zacht aan en heeft een uniek uiterlijk.

Een embleem maken bij Pro-Merchandise: bestel nu!

Want een embleem maken bij ons is erg eenvoudig. Het begint namelijk allemaal bij het ontwerp van het embleem. Van daaruit kiezen wij samen met jou de beste techniek waarmee wij jouw embleem maken. Werktekening check? Techniek check? Prijs check? Pas dan is jouw bestelling geplaatst en gaan wij jouw embleem maken.

Embleem maken? Bestel nu!


Direct aanvragen

Geen bestand geselecteerd

of bel +31(0)85-0608854
Referenties

RTC de Veluwerijders

Voor het wielerevent "Vael Ouwe", georganiseerd door RTC de Veluwerijders mogen we al jaren lang de deelnemersmedailles leveren. Van onwerp tot levering worden ze hierin ontzorgd, en elk jaar zijn de ca. 1.500st. medailles weer ruim op tijd binnen.