Een kijkje achter de schermen: kleding borduren

Kleding borduren, het klinkt simpel. Maar is het dat ook? Lees hier meer over hoe het in zijn werk gaat en vergeet niet om de video te bekijken!

Bij ons kun je jouw kleding laten borduren, maar wij borduren natuurlijk ook andere merchandise producten zoals mutsen, handdoeken en petten. En onze borduurmachines kunnen zelfs emblemen borduren! Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Wij geven jou een kijkje achter de schermen.

Zó wordt jouw kleding geborduurd!

In ons bedrijfspand aan de Tijinkskamp 2a in Ootmarsum hebben wij 2 borduurmachines die elke dag volop bezig zijn. Met die machines kunnen wij bedrijfskleding borduren, maar ook werkkleding, verenigingskleding, accessoires én geborduurde emblemen. In principe heb je dus verschillende manieren voor kleding borduren: rechtstreeks op de kleding borduren of emblemen bevestigen op de kleding.

Kleding borduren video

Het proces van kleding borduren bij Pro-Merchandise

Het proces van kleding borduren is niet zo eenvoudig als je zult denken. Er komt namelijk aardig wat bij kijken! Niet voor jou natuurlijk, want na het aanvragen van geborduurde kleding, het verzenden van jouw logo of ontwerp en goedkeuring van de werktekening hoef jij alleen nog maar te wachten op het mooie eindresultaat. Laten we eens het proces van kleding borduren onder de loep nemen.

#1 Aanvraag van geborduurde kleding van de klant

Ons interne proces van kleding borduren begint natuurlijk bij jouw aanvraag. Hierbij is het ontwerp of jouw logo belangrijk, maar ook jouw kledingkeuze. Het kan voorkomen dat jij al een kledingstuk in bezit hebt die je wilt laten borduren, maar je kunt ook bij ons de kleding afnemen. Net zo handig, want dan hoef jij zelf nergens achter aan! De kledingkeuze is belangrijk om mee te nemen in het ontwerp. Wil je bijvoorbeeld jouw logo op het borstzakje van een polo borduren? Let er dan op dat de tekst niet te klein is, want deze kan dan moeilijker leesbaar worden. Wij geven jou graag advies met betrekking tot het ontwerp en de kledingkeuze of wanneer je er niet helemaal uit komt.

Niet alleen waar de kleding geborduurd moet worden, maar ook welke stof of welke kleur de kleding heeft is van belang. Een ontwerp met veel zwart valt op een zwarte of andere donkere blouse minder goed op. En stoffen van zware kwaliteit (zoals jassen en tassen) vragen om een andere aanpak dan lichtere materialen (t-shirts en poloshirts) Klinkt lastig? Nee hoor, wij helpen je graag met al jouw vragen over kleding borduren!

Geborduurde kleding laten maken

#2 Van ontwerp naar borduurkaart

Kleding borduren begint natuurlijk met jouw ontwerp of logo en de kleding. Op basis van het ontwerp maken wij een digitale borduurkaart. Hierop zijn niet alleen de kleuren van de garen en het ontwerp te zien, maar ook het aantal ‘steken’ die de borduurmachine gaat maken om het ontwerp op de kleding te borduren. Een ‘steek’ is de benaming van de naald met draad die één keer in en uit de stof gaat om een stukje garen in de stof te ‘steken’. Het aantal steken vertelt ons onder andere hoelang het ongeveer zal duren tot het kledingstuk is geborduurd.

#3 Borduurmachine gereed maken om kleding te borduren

Kleding borduren gaat veelal mechanisch. Maar er komen ook zeker handen aan te pas. Want de borduurkaart moet natuurlijk in de computer van de borduurmachine geladen worden om de kleding te borduren. Vervolgens is het belangrijk om de stof of de kleding goed in te spannen, zodat de borduring op de juiste plek gezet wordt en er geen ‘golven’ in de stof ontstaan. Dit wordt allemaal handmatig gedaan door onze geweldige borduursters. Jouw geborduurde kleding heb je dus ook zeker aan hen te danken! Doordat wij de machines in eigen beheer hebben is er een directe kwaliteitscontrole op de geborduurde kleding. Dit voorkomt fouten en het zorgt voor de best mogelijke kwaliteit geborduurde kleding van Pro-Merchandise.

Borduurmachines voor kleding borduren

#4 Let’s stitch it up!

Nu is alles startklaar en ready to go. Maar voordat we direct de kleding borduren, gaan we eerst controleren op een stukje stof of het borduren goed gaat en het er uit gaat zien zoals we voor ogen hebben. Daarom gaan de borduursters eerst testen en die test controleren. Wanneer nodig kunnen er daarom nog aanpassingen worden gemaakt (in overleg met de klant). Alles goed? Mooi, dan kan het kleding borduren helemaal beginnen. Tussendoor kan het zijn dat er een naald afbreekt, daarom zijn er ook in deze stap nog steeds mensenhanden nodig. Maar dat doen we graag voor een gave geborduurde kleding van hoge kwaliteit.

Waarom moet ik mijn kleding borduren?

Nou, je móét natuurlijk niets! Maar geborduurde kleding heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van bedrukte kleding. Allereerst misschien wel het belangrijkste voordeel van kleding borduren: het heeft een professionele uitstraling en oogt chiquer dan een bedrukt ontwerp/logo. Ten tweede is borduren ideaal voor kleding met een wat ruwere of grovere stof. Kleding borduren is daarentegen voor een zeer lichte en dunne stof (zoals een sportshirtje) minder geschikt. Daarom zie je vaak dat bedrijfskleding en werkkleding geborduurd worden en bijvoorbeeld sportkleding bedrukt.

En ten slotte is geborduurde kleding is goed wasbaar en strijkbaar. Bedrukkingen kunnen aan het strijkijzer blijven plakken (wanneer jij vergeet de kleding binnenste buiten te strijken, dom!). Maar in de wasmachine zie je toch vaak dat de bedrukking er minder mooi uitkomt, met stukjes die loslaten of barsten. Bij geborduurde kleding heb je hier geen last van. De kleding kun je gewoon wassen en strijken. Echter zal met verloop van tijd de borduring wel valer worden, net zoals dat bij alle kleding gebeurd, maar kleding borduren blijft zeker langer mooi dan bedrukte kleding.

Kleding laten borduren


Offerte aanvragen

of bel +31(0)6 547 153 71


Referenties

Alfa College
Voor het Alfa College hebben we unieke buttons mogen leveren. Met onze korte levertijden op buttons (standaard ca. 3-4 werkdagen, en soms zelfs...