Hoe laat ik (strijk)Patches maken?

Patches laten maken doe je eenvoudig bij de specialisten uit het Oosten.  Pro-Merchandise maakt voor jou de aller mooiste geborduurde, gewoven, gedrukte, uit PVC gegoten, en badstof-patches. Patches noemen wij hier trouwens meestal emblemen, maar het product is in feite het zelfde. Het is maar net met welke term je zelf bekend bent. Voor het gemak en de vindbaarheid houden wij het vandaag gewoon op Patches. In deze blog leggen wij jou van alles uit over Patches. Welke soorten patches er allemaal zijn, hoe je patches kunt bevestigen en waar voor je patches bijvoorbeeld kunt gebruiken.

Hoeveel soorten Patches zijn er?

De verschillende soorten patches en haar kenmerken hebben wij reeds voor jou overzichtelijk op een rij gezet.


Geborduurde Patches (Emblemen) : Het ontwerp wordt op een stevige stof geborduurd. Kleur verlopen en schaduweffecten zijn meestal niet mogelijk. Geborduurde patches hebben een robuuste en stoere uitstraling en kunnen in elke vorm en formaat gemaakt worden. Geborduurde patches zijn vaak iets minder gedetailleerd dan geweven emblemen/patches.

 

Geweven Patches (Emblemen) : Zijn fijner van structuur dan geborduurde patches omdat ze gemaakt worden van dunnere garen en hierdoor gedetailleerder ontwerpen kunnen weergeven.
Want bij deze techniek worden de horizontale- en verticale groepen draden vervlochten tot het gewoven eindresultaat. Aangezien deze patches worden gemaakt met dunnere garen is het hierdoor mogelijk om kleinere details te verwerken. Het ideale alternatief als dit qua techniek niet lukt met geborduurde patches. Geweven patches zijn sowieso lichter van gewicht en daarom beter geschikt om op voetbal- en andere sportshirts te bevestigen.

 

Bedrukte Patches (Emblemen) : Voor nog gedetailleerder ontwerpen en full colour kleur verlopen kun je tevens kiezen voor bedrukte emblemen. Deze techniek wordt gebruikt als het ontwerp ook te gedetailleerd is voor geweven patches en kleur- of schaduw verlopen kent. Vaak zijn de meest kleine details hier nog op zichtbaar. De randen van de patches worden afgewerkt met een gestikte rand.

 

Badstof en vilten Patches (Emblemen) : Prachtige zachte patches gemaakt van badstof in combinatie met vilt, en evt. nog andere kleine geborduurde detail. Ze worden ook wel chenille badges of varsity patches genoemd. Chenille is een ander woord voor badstof. Varsity is eigenlijk niets meer of minder dan universiteitspatches, overgewaaid uit Amerika. De badstof- en vilten patches hebben een unieke look en feel en worden gebruikt voor diverse doeleinden bijvoorbeeld op de achterzijde van Highschool jassen en aanverwante kledij. Maar ook in de private-label kleding industrie zien we deze emblemen veel gebruikt worden om de mooiste eigen kleding te ontwerpen.

 

PVC patches (Emblemen) : Custom made rubberen emblemen, gegoten in 2D of 3D, zeer gedetailleerd. Door de diepte en opliggende 2D of 3D effecten komen de PVC patches als ware tot leven. Normaal gesproken worden ze geleverd met velcro (klittenband) bevestiging, maar je kunt zo ook als opnaai emblemen gebruiken.

 

 

Hoe bevestig ik de Patches?

Er zijn verschillende manieren om patches, emblemen en badges te bevestigen.

Bij de meeste geborduurde- en geweven Patches gebeurt dit middels een strijklaag op de achterzijde.

Deze patches worden dan met behulp van een strijkijzer of pers op het bewuste kledingstuk of artikel gestreken (geperst). Verder worden deze patches maar ook de PVC patches geleverd met een velcro bevestiging (klittenband). Dat zie je veel op werkkleding van bijv. defensie of politie. Door de velcro bevestiging zijn deze patches gemakkelijk afneembaar wat weer praktisch is i.v.m. het wassen van de kledij of dat je eenvoudig kunt wisselen van verschillende patches. Tevens kunnen wij patches leveren met een stikgeul, om deze naderhand vast te naaien op het desbetreffende artikel. Voor iets minder permanente bevestiging is ook dubbelzijdige tape bruikbaar. Pro-Merchandise adviseert je graag over de verschillende bevestigingstechnieken.

 

 

Wat zijn de prijzen van Patches?

De prijzen van patches hangen af van verschillende factoren. Het aantal kleuren wat je graag op de patches ziet, maar ook het aantal, het formaat en voor welke bevestigingsmethode je kiest. Geborduurde, geweven, bedrukte en badstoffen patches kun je reeds bestellen vanaf 25 stuks. Voor PVC patches is de minimale bestelling 50 stuks per ontwerp. Levertermijn is standaard ca. 4 weken na ontvangst van de bestelling en goedkeuring op de werktekening. Geborduurde patches kunnen, mocht dat nodig zijn, sneller geleverd worden aangezien wij tevens over een eigen borduurstudio beschikken. Hou er dan wel rekening mee dat hiervoor wellicht andere prijzen gelden, vanwege spoed-toeslag. Je betaalt bij ons achteraf, dus geen kosten vooraf. Staat de prijs van jouw gewenste embleem niet op onze website? Neem dan even contact op voor een voorstel op maat.

Waar gebruik je Patches voor?

Patches zie je eigenlijk overal. Vaak worden ze gebruikt om kleding, caps, vesten, backpacks en ander textiel een persoonlijke tint te geven. Deels werk-gerelateerd, maar ook hobbymatig en op het sportieve vlak. Op kleding van politieagenten en militairen vind je patches, meestal met velcro (klittenband) bevestiging. Makkelijk afneembaar en je kunt ze zo wisselen met andere patches. Op (voetbal)shirts vind je vaak gewoven- of subtiele PVC patches, meestal het logo van de club, die er op worden gestreken en genaaid. Tevens vind je op de mouwen van deze shirts gewoven patches. Mede door het feit dat ze relatief licht in gewicht zijn.
Je ziet tegenwoordig steeds meer patches op duiken in de private label kleding. Vooral kleine merkembleempjes, zoals PVC patches en de zogenaamde ‘varisty patches’. Patches als deze worden steeds populairder. Hobbymatig zie je patches heel veel bij diverse scoutinggroepen- en verenigingen. De jongens en meisjes kunnen ieder jaar verschillende patches verdienen om op hun blouse te strijken bij de diverse opkomsten. Scouting Nederland is namelijk de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Ook gedurende de carnaval, zie je patches in vrijwel alle straten en kroegen. Carnavallisten fleuren daar hun kieltje of carnavalstenue mee op. Je kunt Patches bovendien gebruiken voor het labelen van je accessoires. De gebruiksmogelijkheden zijn eindeloos!

 

Hoe ontwerp ik Patches?

Indien je zelf een beetje handig bent met je computer en een opmaakprogramma kun je vrij eenvoudig zelf je custom made patches ontwerpen. Maar natuurlijk kun je altijd de hulp van Pro-Merchandise inschakelen. Als jij het idee, artwork of logo en verdere details doorgeeft, maken wij met alle liefde een werktekening voor je op met bijbehorende, vrijblijvende, offerte. Pas na goedkeuring op de offerte en werktekening gaan wij over tot productie. Na akkoord duurt het ongeveer drie tot vier weken voordat jij jouw patches in huis hebt. Je betaalt pas na ontvangst van de patches. Er is bij ons geen aanbetaling nodig. Wij leveren boven de €75,- altijd franco huis (zonder extra verzendkosten). Borduur verder met emblemen en laat Patches tot leven komen.


Offerte aanvragen

of bel +31(0)6 547 153 71


Referenties

Snowworld
Voor Snowworld hebben we een aantal merkuitingen mogen leveren. O.a. medailles, siliconen polsbandjes met sleutelhanger, keycords, en tyvek...