Meest gestelde vragen over pins en speldjes

Heb jij de taak op je genomen om voor het eerstvolgende evenement, feest of jubileum de merchandise- en promotieartikelen te verzorgen? En hebben jullie besloten om pins te laten maken? Liefst custom made pins in 2D of 3D, emaille en ingelakt in diverse kleuren?

Nu ben je aan het zoeken naar deze speldjes en bovendien naar een goede en betrouwbare leverancier die je mooie pins kan laten maken voor een scherpe prijs en misschien nog wel belangrijker: een fantastisch eindresultaat? Zoek dan niet verder. Je hebt ons nu gevonden.

Waar kan ik pins en speldjes laten maken?

Pro-Merchandise, de custom made specialist uit het Oosten met o.a. hard emaille pins, zacht emaille pins, 2D pins, 3D pins of geprinte pins met epoxy in de collectie.

De experts bij uitstek. Pin ons er maar op vast.

 

Hoe laat ik pins maken (tips)?

Nu je een betrouwbare leverancier hebt gevonden voor het maken van pins kunnen we ons samen volledig gaan richten op het ontwerp, productie en realisatie van je custom made speldjes. Want voor elke gelegenheid zijn er wel pins te verkrijgen.

Pins laten maken is al mogelijk vanaf 25 stuks. Pins zijn verder in diverse varianten en vormen verkrijgbaar. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. 

Een gratis tip (!) laat altijd een werktekening maken door je leverancier!

 

Wat heb ik nodig om pins te laten maken

Om pins te laten maken heb je een artwork nodig. Dat kan een logo van het evenement en/of het bedrijf zijn, waar het voor bedoeld is. De onderscheiding van een carnavalshoogheid, of een willekeurig ander beeldmerk.

Als je daarbij opgeeft wat het formaat mag zijn, aantal pins die je wilt bestellen, hoe de bevestiging dient te zijn, en het aantal kleuren, dan maakt onze studio een werktekening voor je op. Dat is meestal het vertrekpunt van het laten maken van custom made pins.

Aan de hand van je gegevens, hoe meer details – hoe beter het is, kunnen wij een scherpe prijs voor je maken. Levering is bij ons altijd franco thuis, je betaalt dus geen verzendkosten, en je betaalt bij ons altijd achteraf, dus er is geen vooruitbetaling nodig.

Wat kosten custom made pins?

De prijs van custom made pins, speldjes of bijvoorbeeld dasspelden hangt af van vele factoren. Het aantal pins dat je wilt bestellen maar ook in welke grootte je de pins wenst.

Verder is de prijs afhankelijk van het aantal kleuren, welk materiaal en welke bedrukkings- en veredelingstechniek je graag wilt toepassen bij het laten maken van je pins. Voor de bevestiging van de pins zijn er tevens diverse mogelijkheden.

 

Welke sluitingen zijn er voor pins- of speldjes?

De meeste pins worden geleverd met een vlindersluiting maar je kunt ook pins bestellen met een magneetsluiting, veiligheidsspeld, schroefdopje, brochesluiting, verticale of horizontale naad of een schroefdopje.

Bij dasspelden kun je tevens gebruik maken van een krokodillensluiting die je vervolgens aan een stropdas vastklemt. De mogelijkheden zijn eindeloos, en daarom maken wij per case een passende prijs voor je op.

 

Uit welke pins kan ik kiezen?

Je kunt pins laten maken in verschillende soorten en maten. Van kleine naar grote pins tot speldjes, opstekers en dasspelden. In 2D of 3D, met de hand ingelakt of voorzien van fullcolour print afgewerkt met epoxy. De meest voorkomende pins zijn: 

·       Zacht emaille pins

·       Hard emaille pins

·       Geprinte pins met epoxy

·       Geslagen 2D pins

·       Geslagen 3D pins

·       Dasspelden

·       Opsteekspeldjes

Waarvoor gebruik je pins?


Pins kun je laten maken voor vele gelegenheden of evenementen. Voor jubilea bij bedrijven, clubs- of verenigingen. Tijdens carnaval, elke prins of hoogheid laat zijn eigen pins maken want deze speldjes zijn tevens een blijvende herinnering en gewilde verzamelobjecten gebleken.

Pins vind je steevast bij souvenirshops in drukke steden of op populaire plaatsen. Iets meenemen voor thuis of als fijne herinnering aan die mooie vakantie. In avonturen- en themaparken zoals de Efteling of Disney Parijs. Daar liggen de winkels vol met de mooiste speldjes in de gekste kleuren.

Natuurlijk wil je niet alleen Donald Duck als speldje maar ook dat kekke Mickey Mouse pinnetje. Maar pins worden tevens uitgegeven door non-profit organisaties, goede doelen en verkrijgbaar op drukbezochte festivals. Pins laten maken is misschien net zo oud als de weg naar Rome. Pins zijn niet onderhevig aan een hype of rage. Pins zijn van alle tijden. Want wie herinnert zich tegenwoordig nog flippo’s, wat zeg je? Juist ja, flippo’s. Ooit trokken ze daar de zakken chips in de winkels voor open.

Zo gek laten pins zich echt niet maken. Pins zijn al tientallen jarenlang een absolute topper in bijvoorbeeld de promotionele- en reclamewereld. Als je een top-10 zou samenstellen van de meest populairste relatieartikelen staan pins er vast en zeker tussen, pin ons daar maar op vast! Kortom, laat je pins, dasspelden of speldjes maar ontwerpen en maken door de specialisten van Pro-Merchandise in Ootmarsum. 

 

Interessante feiten over pins & speldjes

De jaarlijkse lintjesregen voorafgaande aan Koningsdag zijn in feite ook custom made pins of beter gezegd luxe speldjes met een fraai oranje lintje. Weet je trouwens dat er een heus speldjesmuseum in Nederland is? We spelden je niks op de mouw hoor. Want als het om pins maken gaan zijn wij hier in het Oosten bloedserieus en bovendien lekker nuchter.

De Pin Art Gallery is een heus museum in het dorpje Klaaswaal onder de rook van Rotterdam in de Zuid-Hollandse gemeente Hoeksche Waard. Pin Art Gallery toont een uitgebreide collectie speldjes, pins, medailles en aanverwante opstekers. Veel pins zijn er tentoongesteld van bedrijven, festivals, thema-parken maar ook veel custom made pins gemaakt voor diverse evenementen.

Regelmatig zijn er thema-exposities van speldjes en pins rondom een bepaald onderwerp. Hoe leuk zou het zijn dat de custom made pins die je laat maken ooit in dit museum beland. Kicken toch! Het lijkt ons zelf ook eens leuk om Pin Art Gallery met een bezoek te vereren, wie weet kunnen wij nog enkele fraaie exemplaren aan de collectie toevoegen.

Pins blijven hoe dan ook een mooi en passend relatiegeschenk, zowel om te geven alsmede om te ontvangen. Reeds mogelijk vanaf 25 stuks. De levertijd is na akkoord op de voorsteltekening ca. 4 weken. Want om af te sluiten, pins laten maken is helemaal weer in opkomst. Want als je op je kleding een pin draagt voeg je een mooi detail toe aan je uitstraling.

 

Pins en speldjes bij Pro-Merchandise

Met speldjes val je op, hoe klein ze soms ook zijn. Nogmaals ze zijn in allerlei soorten materialen verkrijgbaar. Je kunt ook pins laten maken van pvc of aluminium. Heb je nog vragen of wil je gewoon pins laten maken, laat het ons maar weten. 


Offerte aanvragen

of bel +31(0)6 547 153 71


Referenties

Nana
Voor Nana, een onderdeel van Wegdam Food Link, borduren we vaak bedrijfskleding. Snel schakelen en daarmee korte levertijden tegen een gunstige...