Nieuwe sublimatie printer en pers beoordeeld met een dikke voldoende***** [CASE]

Eind februari is onze spiksplinternieuwe sublimatie printer goed getest door barmatjes en bierpullen met sublimatie te bedrukken. Bekijk hier de case!

Nu ook sublimatie drukken bij Pro-Merchandise

Dat je bij ons verschillende merchandise producten kunt laten bedrukken wist je misschien al wel. Denk hierbij aan bedrukte keycords, bedrukte kleding en bedrukte mokken. Maar sinds maart 2020 hebben wij een gloednieuwe sublimatie printer en sublimatie pers aangeschaft. Zo kunnen wij vanaf nu een groter aanbod merchandise aanbieden met de speciale sublimatie druktechniek.

[CASE] Barmatjes en bierpullen bedrukken door middel van sublimatie

In de laatste week van februari 2020 kwam hij dan eindelijk binnen, onze gloednieuwe Epson sublimatie printer én de sublimatie pers. Deze 2 top-of-the-line machines zorgen samen voor geweldige producten. De printer werd op dezelfde dag nog geïnstalleerd en direct getest. Op schrikkeldag had onze klant namelijk een groot verjaardagsfeest in de nieuwe huiskroeg van haar zwager. En wat geef je dan? Juist: gepersonaliseerde bierpullen en barmatjes.

Allereerst werd er een ontwerp gemaakt. Dit in de vorm van een bierlabel met de mopshond (pug) van de jarige zwager genaamd ‘Karel’. Het ontwerp werd vervolgens in het juiste formaat en in spiegelbeeld geprint met de sublimatie printer. Vervolgens worden de onbedrukte barmatjes en de onbedrukte keramische bierpullen op temperatuur gebracht. Het geprinte ontwerp wordt hierop aangebracht en vervolgens gaat het product onder een hittepers voor een bepaald aantal seconden (afhankelijk van het type product).

Et voilà! Het ontwerp is door de speciale sublimatie techniek in het materiaal van het product bedrukt. De bedrukking is dan ook niet voelbaar. Dat maakt het dat deze producten zonder moeite gewoon gebruikt kunnen worden. Benieuwd wat sublimeren inhoudt? Lees dan verder!

Wat is sublimatie drukken?

Het woord sublimatie betekent in de scheikunde “een overgang van de vaste fase naar de gasvormige fase”. De vloeibare fase wordt hierbij overgeslagen. Sublimatie is dus een chemisch proces waarbij het ontwerp wordt ‘ingebakken’ in het materiaal van het product. Om een ontwerp op een product te sublimeren heb je een sublimatie printer en een (warmte)pers nodig. Daarnaast kan niet elk product gesublimeerd worden, omdat het product een speciale polyester coating moet hebben.

Wat is het verschil tussen ‘normaal’ bedrukken en sublimatie?

Sublimatie kan gebruikt worden om bijvoorbeeld mokken, kleding en laptop sleeves te bedrukken. Het ontwerp wordt allereerst geprint. Vervolgens wordt de verf onder hoge druk en hoge temperatuur aangebracht op het te bedrukken voorwerp. Deze manier zorgt ervoor dat de verf niet op het oppervlak wordt gedrukt, wat wel het geval is met een ‘normale’ bedrukking (zeefdruk). Bij sublimatie hecht de verf zich in het materiaal. Hierdoor ontstaat er een krasbestendig oppervlak. Gesublimeerde producten zijn van hoge kwaliteit en hebben een hoge levensduur.

Het grootste zichtbare verschil? Een zeefdruk voel je zitten op het product en een sublimatie bedrukking niet. Gesublimeerde producten zijn dan ook vaak gebruiksvriendelijker.

Wat is een sublimatie printer?

Voor het sublimeren van producten hebben wij een sublimatie printer. Deze wordt speciaal gebruikt voor het bedrukken van verschillende producten, zoals de bierpullen en barmatjes in deze case. Het ontwerp wordt hiermee afgedrukt op speciaal papier. Sublimatie drukken kan niet zonder deze printer.

Maar met alleen een sublimatie printer zijn we er nog niet. Daarom hebben wij 2 verschillende sublimatie transferpersen. 1 voor mokken, kopjes en bijvoorbeeld bierpullen en 1 voor vlakke oppervlakten zoals bedrukte kleding, barmatjes, laptop sleeves, noem maar op! Met de transferpersen wordt het ontwerp op het papier onder hoge temperatuur en onder hoge druk gedrukt.

Andere mogelijkheden met sublimatie drukken

Bij ons kun je vele soorten sublimatie producten bestellen. In de case zie je al 2 voorbeelden, maar denk ook eens aan de volgende producten:

 • Bierpullen (zie case)
 • Barmatjes (zie case)
 • Mokken
 • Laptop- of tablethoes
 • Tassen
 • Drinkbekers
 • Handdoeken
 • Sokken
 • Snijplanken
 • Onderzetters
 • En nog veel meer!

Wil jij ook merchandise laten maken en meer weten over sublimatie producten? Neem dan contact met ons op door te bellen of te mailen naar info@pro-merchandise.nl.


Offerte aanvragen

of bel +31(0)6 547 153 71


Referenties

Bickery Food Group
Heerlijke hete saus van Bickery Food Group: Tabasco. Wie kent het niet? Als leuke promo-gift hebben we theelepel-medailles mogen leveren. Zeer goed...