Tips: merchandise en promotiemateriaal om de offline zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten

Maakt jouw bedrijf gebruik van merchandise of promotiemateriaal? Online is hip, waardoor offline vaak wordt vergeten. Lees snel verder voor onze tips!

Veel organisaties zijn de laatste jaren vooral bezig om hun online zichtbaarheid te vergroten en vergeten hierbij de offline zichtbaarheid. Zonde, want hierdoor laat je veel kansen lopen. Het inzetten van de juiste relatiegeschenken, promotionele artikelen en merchandise levert een voorname bijdrage aan jouw marketingcampagne. Wil jij weten hoe je dit moet doen? Wij leggen het je uit. 

Merchandise draait veelal om één ding: zichtbaarheid vergroten. Het gebruik van de juiste promotiemiddelen zorgt ervoor dat jouw doelgroep een positieve associatie krijg met jouw merk of bedrijf. Dit komt jouw naamsbekendheid alleen maar ten goede. Niet voor niets hebben sterke merken één belangrijk ding gemeen: ze zijn altijd herkenbaar. Helaas besteden veel organisaties en marketeers weinig aandacht aan persoonlijke merchandise en promotiemateriaal. Tijd om dit te veranderen! Daarom geven wij de 3 voornaamste tips voor het vergroten van jouw offline zichtbaarheid.

#1 Promotiemateriaal meenemen naar beurzen en evenementen

Door mee te doen aan beurzen en evenementen kun je jouw bedrijf op nieuwe plekken zichtbaar maken. Daarnaast is het de perfecte plek om jouw netwerk verder uit te breiden. Vergeet dan niet om vooraf persoonlijke merchandise te bestellen en mee te nemen. Uit onderzoek van de ASI (Advertising Specialty Institute) bleek dat ontvangers en gebruikers van promotiemateriaal deze gemiddeld 8 maanden bewaren. Door gratis merchandise uit te delen is jouw ‘advertentie’ langer in beeld dan bijvoorbeeld een Facebook-advertentie. Daarnaast worden de producten soms doorgegeven, waardoor het bereik wordt vergroot. Met de hoge ROI-waarde is het dus geen gekke manier om hier in te investeren.

Soorten promotiemateriaal voor beurzen en evenementen

Wanneer je een stand heeft op een beurs kun je de stand aankleden met gepersonaliseerde merchandise zoals ballonnen en vlaggen. Op die manier is het direct duidelijk welke stand van jouw bedrijf is, wie je bent en zo val je goed op. Daarnaast kan iedereen van het bedrijf allen keycords dragen in een kleur die past bij de huisstijl van de organisatie, bedrukt met bijvoorbeeld een slogan of logo. Zo vorm je op de beurs één geheel.

Sta je met jouw bedrijf op een evenement? Vergeet dan niet om gepersonaliseerde polsbandjes en buttons te laten maken met bijvoorbeeld een slogan die bij het event past en een logo of naam van jouw bedrijf. Deel deze uit als gratis giveaway en geniet van een grotere naamsbekendheid. Wil je meer weten over de verschillende promotiemateriaal voor beurzen en evenementen? Bekijk dan ons complete aanbod merchandise producten.

Merchandise en promotieartikelen voorbeelden van buttons, blouse met opdruk en keycords

#2 Deel relatiegeschenken uit!

Relatiegeschenken zijn de perfecte manier om jouw klanten te bedanken en tegelijkertijd je offline zichtbaarheid te vergroten. Geef je klanten bijvoorbeeld gepersonaliseerde dasspelden of manchetknopen tijdens kerst als bedankje voor de fijne samenwerking het afgelopen jaar. Des te creatiever het cadeau, des te beter. De ontvanger zal een uniek en persoonlijk cadeau echt kunnen waarderen. Misschien wordt dit zelfs gedeeld op social media, waardoor ook jouw online zichtbaarheid en merk wordt versterkt.

De nieuwste trend zijn gepersonaliseerde wandborden van tin of aluminium. Wandborden zie je overal en zijn in veel winkels te koop, echter is een gepersonaliseerd wandbord vrijwel nergens te vinden, behalve bij Pro-Merchandise! Wandborden zijn ideale relatiegeschenken voor jouw bier- of drankenwerk. Maar ook voor verenigingen zijn dit perfecte merchandise geschenken.

#3 Textiel als merchandise

Een goede manier van offline promotie is promotiekleding. Geborduurde of bedrukte kleding kan voor verscheidene doeleinden ingezet worden. Bedrukt textiel als promotie zorgt voor een groot bereik bij zowel jouw eigen doelgroep als daarbuiten, is duurzaam, opvallend en te personaliseren naar al je wensen. Allereerst kun je kiezen voor bedrijfskleding voor jouw medewerkers. Het personeel is het visitekaartje van jouw bedrijf. Kies daarom voor kwaliteit en maak een keuze tussen bedrukte kleding of geborduurde kleding. Of misschien ga jij wel voor emblemen voor op de kleding?

Het uitdragen van jouw bedrijfsnaam door jouw medewerkers zorgt voor een grotere naamsbekendheid. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende soorten kledingstukken, zoals t-shirts, sweaters, fleece jacks, broeken, mutsen, petten, sjaals, tassen, polo’s, jassen en nog veel meer! Vraag direct een offerte aan voor jouw merchandise.

Bestel jouw merchandise en promotiemateriaal hier!

Vergroot de zichtbaarheid van je bedrijf met persoonlijke merchandise

Jouw offline zichtbaarheid is eenvoudig te vergroten met gepersonaliseerde merchandise. Denk hierbij aan promotiemateriaal voor beurzen, evenementen en festivals in de vorm van vlaggen, ballonnen, polsbandjes en buttons. Of laat je klanten zien hoe belangrijk zij zijn door het uitdelen van relatiegeschenken zoals dasspelden, manchetknopen of wandborden. En last but not least: laat jouw bedrijfskleding bedrukken of borduren voor een grotere naamsbekendheid. Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op zodat je al snel jouw gepersonaliseerde merchandise kunt bestellen!


Offerte aanvragen

of bel +31(0)6 547 153 71


Referenties

Othmar Bier
Voor de Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co, leveren we de geschenkverpakkingen voor bierpakketten. Onze adviesrol om een kostentechniusch...